Rädda våra tillskott!

För mig har det alltid varit viktigt att själv kunna välja om jag vill ta tillskott eller ej. Sedan vill jag också kunna välja om jag vill ta en mindre eller större mängd av ett visst näringsämne. Jag som person gör allt för att hålla mig frisk och förebygga ohälsa. Enda sen barnsben har jag Continue reading »

Autoimmunitet, träning och återhämtning.

Hejsan alla läsare, 6 april publicerade fantastiska Food Pharmacy en ny intervju med mig. Denna gången handlar den om inaktivitet och träning. Ni kan även läsa den här på engelska. För några veckor sedan publicerade vi den första av tre delar i vår intervjuserie om autoimmunsjukdomar och livsstil. Har du missat när Maria Berglund Rantén berättade Continue reading »

Autoimmunitet, sömn och dygnsrytm

Hej alla läsare och Glad Påsk🐥🐰 För en månad sedan publicerade Food Pharmacy en ny intervju med mig. Den handlar om vikten av god sömn och en regelbunden dygnsrytm, speciellt för dem som plågas av kroniska symptom eller autoimmuna sjukdomar. Ni kan även läsa på engelska om ni hellre önskar det. Titt som tätt trillar det Continue reading »

Orkar du läsa detta funkar nog din hjärna….

Idag tänkte jag skulle skriva lite om hjärnan. Dock behöver jag först informera om de nya GDPR regler som träder ikraft och som ingen kunnat missa. Vi blir dagligen mailade om att samtycka till företags integritetspolicies – vilket är jättebra. Jag besparar er denna infon från mig men vill säga att jag aldrig kommer dela Continue reading »

Sköldkörteln mer komplicerad än man tror

Hejsan, nu var det verkligen länge sedan jag skrev något. Jag måste erkänna att det inte är min starka sida att blogga men nu bara måste jag dela med mig av det seminarie jag var på i helgen. Destination: New York City, titeln på seminariet: ”Mastering the Thyroid”. Jag är sedan länge en stor fan Continue reading »

Min favorit vitamin

Hej alla läsare! Nu var det verkligen länge sedan jag skrev ett inlägg. Tiden räcker inte till…..Jag tänkte upplysa lite om vitamin A. Jag får ofta frågan ’’vilket är ditt favoritnäringsämne’’. Detta är så svårt att svara på för det är inte bara ETT ämne man behöver för att vara frisk utan så otroligt många – allt Continue reading »

En hälsosammare jul

Jag älskar julen och tycker det är den mysigaste av alla högtider. Jag är också en riktig ”foodie” och älskar mat. Dock frossar alldeles för många människor under framför allt jul och nyår att sjukdoms- och dödlighetsstatistiken aldrig är så hög som då och att akuten är full av hälsorelaterade problem. Vi vill ju ändå Continue reading »