Magsyran is ”the shit”

Visste ni att från 65 års ålder lider minst 30% av människor av för lite magsyra? Du får alltså svårighet att bryta ner maten och absorbera upp näringsämnen. Även mediciner kan vara tuffare att smälta och kan irritera slemhinnan. Detta Food Pharmacy inlägg handlar om vår magsyra och hur viktigt det är att ha tillräckligt Continue reading »

Genetiska pistoler och fasta

Hejsan hälsoläsare, Fasta kan vara en krävande övning och många mår betydligt sämre under tiden den görs. Men som med mycket som är svårt, no pain no gain så är det i slutändan verkligen värt besväret. Man skruvar upp cellulära reningsprocesser, ökar tillväxthormoner, sänker inflammationer, återställa hormonella insulinstörningar, förbättrar hjärnfunktionen och utvecklar kroppen till en Continue reading »

Behandling av akne – 14 do’s and don’ts

Ho ho ho i stugan! Detta blogginlägg handlar om naturlig behandling för akne och 14 do’s and dont’s. Akne, eller finnar, är ett jobbig problem som många ungdomar, eller vuxna, lider av. Man lägger oftast all skuld på hormonerna men det är enligt mig inte helt sant. Det finns många olika underliggande anledningar till varför Continue reading »

Hjärnan vill inte vara soffpotatis

Hej gott folk, Då var det äntligen dax för sista inlägget om hjärnan, demens och kognitiv nedsättning. Denna gång handlar inlägget om olika aktiviteter som man kan göra för att hålla sig pigg och kry om knoppen. Hjärnan avskyr nämligen soffpotatisar och något av det bästa man kan göra för sin hjärna är just att Continue reading »

Alzheimers och Parkinsons

Hejsan, Snart är det höstlov och det är nog många som ska bort eller kanske ta lite ledigt, i alla fall om man har familj och följer skolterminen. Jag ville få ut andra inlägget i vår Hjärnhälsa-serie innan lovet. Denna gången handlar artikeln om två vanliga neurodegenerative sjukdomar nämligen Alzheimers och Parkinsons. Det är fantastiska Food Continue reading »

Hjärnhälsa och Demens

Nu vill jag inte någon ska missa mitt senaste inlägg hos fantastiska Food Pharmacy. Denna gången handlar det om hjärnhälsa och demens. Som jag nämnde i mitt senaste blogginlägg så spenderade jag hela förra veckan med att göra en ny amerikansk kurs inom detta ämne bara för att få den absolut senaste forskningen. Jag hoppas att Continue reading »

Förstoppning och idealkorvar

Som lovat kommer här tredje och sista inlägget i vår Tarmserie. Denna gången handlar det om förstoppning som är ett vanligt symptom många lider av. En del lider av förstoppning hela livet, andra i perioder. Oavsett hoppas jag att denna artikeln ger värdefull info för att optimera sophanteringen. Här finner ni länken från Food Pharmacys blog.

Vad är dysbios och hur kan vår kost och livsstil påverka det?

Hejsan gott folk, I slutet av juni publicerade Food Pharmacy detta Dysbios inlägg. Det var andra artikeln i vår tarmserie och jag vill gärna ha alla tre på min hemsida/blog så att det känns komplett. Här kan ni läsa om myllret av mikrober, ileocekalvalvet och annat som hör till denna mikrobobalans kallat dysbios. https://foodpharmacy.se/category/maria_berglund_ranten/

FODMAP och dess roll för tarmhälsan

Jag har länge haft dåligt samvete för att jag inte har skrivit på mer än ett år!! Känns lite galet när man har en hemsidan som bör vara mer levande. Sanningen är att jag inte hinner då jag alltid prioriterar kliniken och mina klienter först. Nu har jag dock skrivit ihop en ny artikel för Continue reading »